18. tammikuuta 2013

ALKU

Kirjoittaminen on intohimo. Se liittyy myös tulevaan ammattiini hyvin oleellisesti. Kliseistä on sanoa, että hyvä kirjoittaminen olisi elinehto journalistin ammatille. Hyvä kirjoitustaito on toki eduksi, mutta pelkästään hyvää toimittajaa se taito ei todellakaan tee. Ainakin itse koen, että tullakseen hyväksi toimittajaksi pitäisi tai pikemminkin olisi hyvä hallita muitakin osa-alueita. Pitäisi olla utelias maailman tapahtumista, yleissivistynyt ja sosiaalinen eli tulla toimeen erilaisten ihmisten kanssa. Nykyisin median muuttuessa digitaaliseen suuntaan olisi eduksi hallita printtiä eli tekstiä, videota, audiota eli ääntä ja digitaalista mediaa samaan aikaan eli olla osana monimediaympäristöä.

Vaikeaa eikö olekin?

Oli niin tai näin, jokaisella on erilaiset kriteerit hyvälle toimittajalle. Oikeita ja vääriä kriteerejä ei ole. Kerrotaan nyt kuitenkin, kuka täällä ruudun toisella puolella on.

"Moro! Oon Elina, 23-vuotias turkulainen "journalistirenttu" eli medianomiopiskelija" olisi mun suusta kuultava esittely. Olen lähtöisin kaupungista nimeltä Karkkila, mutta asuin noin vuoden Lahdessa ja puoli vuotta Lohjalla. Intohimoihini kuuluvat kirjoittamisen lisäksi salilla treenaaminen, koripallo ja musiikki eri muodoissa. Rakastan syvällisiä keskusteluja ihmisten kanssa, ilmaisen mielipiteeni välillä turhan jyrkästi ja elän tällä hetkellä toteuttaen suurinta unelmaani. Ihailen ihmisiä, joilla on asennetta. Voit tulla rohkeasti multa kysymään, jos on jotain sydämellä.

Syy, miksi aloin ties kuinka monennen kerran kirjoittaa blogia, on puhtaasti kirjoittaminen itsessään, keskustelun herättäminen ja ajatusten julkituominen. Joillakin on varmasti kuva, että haen huomiota blogini avulla. Huomio tulee, jos on tullakseen, mutta puhtaasti sen takia en tätä pidä. Olen myös täysin oma itseni, vaikka aikaisemmin sainkin kommenttia esittämisestä. En silti ala tällä kertaa selitellä asioita, vaan tekstit saavat pääosan.

Tässä blogissa en tule mainitsemaan ihmisiä nimeltä, koska haluan antaa heille yksityisyyden. Päätän myös, kuinka paljon kerron asioista. Tarkoitus ei ole loukata ketään eli mielipiteet ovat pelkästään minun näkemyksiäni asioista.


Miksi juuri sinä kirjoitat blogia?
Millaisia asioita juuri sun blogisi käsittelee?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hyväksyn ja julkaisen kaikki kommentit, jotka koen asiallisiksi. Jos en julkaise kommenttiasi, sille on varmasti hyvä syy. Kommenttisi tulee näkyviin hyväksynnän jälkeen. Vastaan jokaiseen hyväksymääni kommenttiin.

Kiitos kommentistasi, arvostan jokaista kommenttia! <3